14 Ekim 2011 Cuma

BUNLAR MI DENETLEYECEK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının    http://www.enerji.gov.tr/BysWEB/DownloadBelgeServlet?read=db&fileId=193583 adresinde NÜKLEER SANTRALLER VE ÜLKEMİZDE KURULACAK NÜKLEER SANTRALE İLİŞKİN BİLGİLER adlı bir kitap yayınlandı. Aklı sıra nükleer santralleri anlatacak olan bu kitabı hazırlayanlar ise Nükleer Enerji proje Uygulama Dairesi Başkanlığı. Bu daire başkanlığı ile Türkiye Atom Enerjisi Kurumunun (TAEK) görevi RUSLARIN AKKUYDA YAPACAĞI NÜKLEER SANTRALİ DENETLEMEK. Bunlar denetleyecekse şimdiden geçmiş olsun.

Geçmiş olsun 1: Rusların yapacağı nükleer santrali denetleyecek olan daire başkanının nükleer enerji konusunda zırcahil olduğunun belgesi.


http://www.kimkimdir.gen.tr/kimkimdir.php?id=6047 adresindeki bilgiler aşağıda verilmiştir.


1973 yılında Trabzon ili Şalpazarı ilçesinde doğdu. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi-Yönetim Bilimi alanında yüksek lisans yaptı. 2005-2007 yılları arasında İngiltere’de Exeter Üniversitesinde Avrupa Birliği alanında master yaptı. Halen Hacettepe Üniversitesinde Yönetim Bilimi alanında Doktora yapmaktadır.

ÖSYM tarafından yapılan Uzman Yardımcılığı sınavını kazanarak Başbakanlıkta Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. Başbakanlığın Ekonomik ve Mali İşler Başkanlığı ile Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü birimlerinde çalıştı. Halen Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığında Başbakanlık Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Yaptığı akademik çalışmalardan bazıları; ( HİÇBİRİ NÜKLEER ENERJİ İLE ALAKALI DEĞİLDİR)
1- “İngiltere, Hollanda ve ABD’de Daha İyi Düzenleme (Mevzuat) Çalışmaları ve Bu Çalışmalardan Türkiye İçin Çıkarılabilecek Sonuçlar”, Yasama Dergisi, Sayı: 9, Ağustos 2008
2- “Avrupa Birliğinde Mevzuat Kaynaklı Bürokrasinin Azaltılması Çalışmaları”, Türk İdare Dergisi, Sayı: 462, Mart 2009.
3- “Yeni Kamu Yönetimi Anlayışının Farklı Ülkelerde Uygulanabilirliği Sorunu”, Türk İdare Dergisi, Sayı: 461, Aralık 2008.
4- “Türkiye’de Bürokrasinin Azaltılması ve İdari Basitleştirmeye İlişkin Yapılmakta Olan Çalışmalar”, İdarecinin Sesi Dergisi, Sayı: 134, Temmuz-Ağustos 2009
5- “An Analysis of the Obstacles and Difficulties in The Introduction of the Common Agricultural Policy Reform”, METU Studies in Development, 2009



http://www.milliyet.com.tr/1999/01/20/siyaset/siy03a.html


BAŞBAKANLIK Personel ve Prensipler Genel Müdürü Özgün Ökmen, kapatılan Refah Partisi ve DYP ortaklığıyla kurulan 54. Hükümet döneminde, Başbakanlık'taki uzman yardımcılığı kadrolarının "Hizbullahçı ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) kadrolarıyla doldurulduğunu" söyledi.

MİT Müsteşarlığı ve Emniyet'in, bu örgütlerle bağlantılı oldukları belirlenen 7 uzman yardımcısı hakkında Başbakanlığa gönderdiği raporların dikkate alınmadığı bildirildi.
Devlet Memurları Yasası'nın 125. maddesine eklenmesi öngörülen ve "irticai faaliyet bulunan kamu çalışanlarının işlerine derhal son verilmesini" düzenleyen tasarının yasalaşmamasının, bürokratik işleyişte engel oluşturduğunu vurgulayan Gökmen, Milliyet'in sorularını yanıtlarken, "Ben devletin açık, şeffaf bir bürokratıyım. İnandığınız bir sistemde, kendi kişiliğimi, kariyerimi ortaya koyarak bunlarla mücadele ediyorum" dedi.

Başbakanlığın en önemli makamlarından birini üstlenen Gökmen, irticayla mücadele için yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.
55. Hükümet'in irtica karşıtı çalışmalarının başında görev aldığını belirten Gökmen, "Muhatapları çok iyi bilir. Bu muhataplar, Türkiye'yi 28 Şubat sürecine getirenlerdir. Başbakanlık, Erbakan'ın başbakanlığı ve Sakaryalılar Grubu döneminde, Hizbullahçı ve MGV üyesi kadrolarla dolduruldu. Bu kadrolar bugün hala çalışıyorlar" dedi.

Durumun devlet tarafından açıkça bilindiğini vurgulayan Gökmen, şöyle konuştu:
"İstihbarat birimlerinin, Başbakanlık Takip Kurulu'nun ve Mesut Yılmaz'ın da bilgisi var. Devlet herşeyi biliyor. Bu kişilerin uzmanlık zırhı var. Bu kişilerin davranışları, memuriyete uyumu, adaylık dönemindeki hal ve hareketleri, rejim karşıtı konuşmaları, Cumhuriyet'e, laikliğe karşı hareketleri, şu anda mümkün olduğu kadar zapturapta alındı."

İrticai faaliyetlere karışan kamu personeli hakkındaki çalışmalara, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı'nın da bilgi desteği sağladığı kaydedildi.

Alınan bilgilere göre, Emniyet ve MİT'in 7 kişi hakkında hazırladığı, uyarı niteliği taşıyan rapor, 54. Hükümet döneminde Başbakanlık'ta kurulan sınav komisyonunca dikkate alınmadı.
Suçlanan kişilerin, dönemin Sınav Komisyon Başkanı Mesut Kınalı, Personel ve Prensipler Genel Müdürü Nevzat Pakdil, Başbakanlık Danışmanı Dr. Mete Gündoğan, Bakanlar Kurulu Sekreteri Ahmet Akman ve Başbakanlık Uzmanı Aytekin Yılmaz'ın onayıyla bu kişilerin işe alındıkları belirlendi.

Emniyet'in gönderdiği raporda, Hizbullahçı ve kapatılan RP ile bağlantılı MGV üyesi yedi kişiyle ilgili şu bilgilere yer verildi:

- M.A: SBF ülkücü faaliyetleri yürüten militan.

- E.Ç.: İBDA - C örgütü mensubu. Çeşitli bombalama olaylarına katılmış.

- B. D: MGV ODTÜ Bölüm sorumlusu.

- Ü. E : MGV'nin yurtlarında kalan bir öğrenci.

- M. Y: MGV'nin Gazi Üniversitesi yapılanmasında bölüm başkanı.

- Necati Yamaç: MGV Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'ndan burs almış. MGV yurtlarında kalmış.

- İ. B. : PKK yanlısı.


Geçmiş olsun 2: Bu daire başkanlığınca Rusların yapacağı nükleer santrali anlatmak için http://www.enerji.gov.tr/BysWEB/DownloadBelgeServlet?read=db&fileId=193583 adresinde bir kitap yayınlandı. Baştan aşağı teknik hatalarla dolu bu kitabın en belirgin özelliği “google” tabanlı oluşudur.

Kitabı her kimler hazılamışsa “google”’a sormuş, oradan aldıklarını kendi fikri gibi yazmış. Kitapta yüzlerce teknik hata var ama burada sadece “google” kaynaklı yazıldığını gösteren hatayı belirteceğim. Diğer hatalar daha sonra yayınlanacaktır.

Adı geçen kitabın 10. sayfası 4. paragrafında “Nükleer enerji üretim zinciri, tümüyle ele alındığında sera gazı salımı konusunda en temiz seçenektir. Fosil yakıtların yanmasıyla açığa çıkan karbon monoksit, karbondioksit, sülfür dioksit ve azot dioksit gibi sera gazı oluşumuna sebep olan zararlı gazlar, nükleer santraller çalışırken atmosfere salınmaz.” denilmiştir.

Aynı kitabın 26. sayfa 1. paragrafında konuya ilişkin olarak  “Hızlı nüfus artışı ve ekonomik gelişme, enerji gereksinimini artırmaktadır. Üretilen enerjinin büyük çoğunluğu sanayi sektörü ve günlük kullanım için gerekli elektriğin üretiminde kullanılmaktadır. Dünyada elektrik üretiminin yaklaşık 2/3’si49 fosil kaynaklı yakıtlardan sağlanmaktadır. Fosil kaynaklı yakıtlar, enerji üretimi esnasında yanmasıyla küresel ısınmaya ve asit yağmurlarına sebep olan sera gazlarının (başta karbondioksit, karbonmonoksit, kükürt dioksit, azot dioksit, metan, ozon gibi gazlar) atmosfere salımlarına neden olmaktadır.” denilmektedir.

Bu hatalı bilgilerin alındığı kaynak ise: Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) resmi web sitesinde
http://www.taek.gov.tr/component/content/article/194-nukleer-enerji-ve-nukleer-reaktorler/796-nukleer-santrallerin-kuresel-isinmaya-etkisi-ne-kadardir.html adresinde  “Atmosfere bırakılan ve dünya ikliminde önemli değişikliklere sebep olan "sera gazları (başta karbondioksit, metan, azotdioksit olmak üzere, CFC, ozon gibi gazlar)" özellikle petrol, kömür ve doğal gaz gibi fosil yakıtların yanmasıyla ortaya çıkmaktadır. Sera gazları salımlarının sabitlenmesi veya azaltılması amacıyla Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (İDÇS) 1992 yılında imzaya açılmıştır. Sözleşmenin amacı atmosferdeki sera gazı birikimini, insanın iklim sistemi üzerindeki tehlikeli etkilerini önleyecek bir düzeyde durdurmaktır.” Şeklinde verilmiştir.

Aynı bilgi Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) resmi web sitesinde
http://www.taek.gov.tr/component/content/article/194-nukleer-enerji-ve-nukleer-reaktorler/322-nukleer-enerji-cevre-dostumu.html  adresinde bu sefer “Atmosfere bırakılan ve dünya ikliminde önemli değişikliklere sebep olan "sera gazları (başta CO2, CH4, N2O olmak üzere, CFC, Ozon gibi gazlar)" özellikle petrol, kömür ve doğal gaz gibi fosil yakıtların yanmasıyla ortaya çıkmaktadır.” Olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bırakın nükleer teknolojiyi, lisedeki kimya dersinden en azından beş alabilen her öğrenci, metan (CH4) ve ozon gazlarının fosil yakıtların yanması ile oluşmayacağını bilir.

Rusların yapacağı nükleer santrali denetleyecek iki kurum (TAEK ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji proje Uygulama Dairesi Başkanlığı) ilgililerinin dikkatine: CO2, CH4, N2O olmak üzere, CFC, Ozon gibi gazlar sera gazları olarak bilinirse de, hepsinin kaynağı farklıdır.

Metan (CH4) gazı, petrol ve kömür yataklarında birikir. Kömür yataklarında birikenine “grizu” derler. Metan, Hidrojenden sonra en kolay yanan bir gaz olduğu için kömür madenlerinde ortama karışan metan belli bir orana ulaştığında en ufak bir kıvılcımla patlayarak yanar. Madenciler buna “grizu patladı” derler
Petrol yataklarında biriken metana da “doğalgaz” denilir. Petrol kuyularından genellikle ilk önce gaz çıkar. Kuyulardan çıkartılan metan gazı piyasaya “doğalgaz” adı altında sunulur.


Lise kimya derslerinde aktivite diye bir kavram da okutulur. Kimyasal aktivite de denilen bu kavrama göre “Bir ortamda bir element ile birleşebilecek birden çok element varsa, ilk önce en aktif olan birleşir.”


Rusların yapacağı nükleer santrali denetleyecek iki kurum (TAEK ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji proje Uygulama Dairesi Başkanlığı) ilgililerinin anlayabileceği şekilde bir örnek vermek gerekirse “Kömür (C) ile demir oksit (Fe2O3) beraber ısıtılırsa, yüksek ısıda hem demir hem de kömür oksijenle birleşebilir ama kömür, demirden daha aktif olduğu için ortamda bulunan bütün oksijen atomları ilk önce kömür atomları ile birleşir ve demir açıkta kalır.” 

Ya da bunların daha kolay anlayabilmesi için daha basit bir örnek vermek gerekirse; kömürün üstüne benzin döküp ateşi verirseniz, benzin, kömürden daha aktif olduğu için, ilk önce benzin yanar. Ortamdaki benzin bittikten sonra yeterince ısı oluşmuşsa kömür daha sonra yanmaya başlar. Eğer ortamda yanmamış benzin barsa, ne kadar ısıtırsanız ısıtın kömürü yakamazsınız.

Fosil yakıtların yanmasından metan üretmeye gelince, aynı durum burada da söz konusudur. İster kömür, ister petrol, hangi fosil yakıtı yakarsanız yakın; hiçbir zaman yanma ürünü olarak metan elde edemezsiniz çünkü metan hem petrolden hem de kömürden çok çok fazla aktiftir. Bir ortamda metan, petrol ve kömür olursa ve ısı verilirse, ilk önce metan yanar. Metan bittikten sonra petrol yanar. Petrol bittikten sonra da kömür yanar. Sonuç olarak petrol veya kömürün yanma ürünleri arasında metanı saymak lise kimya bilgisine bile ters düşmektedir.

Ozona gelince, konu daha da çetrefilleşmektedir. Ozon dedikleri aslında oksijendir. Lisede kimya okuyan her öğrenci bilir ki; gazlar doğada genelde iki atomun birleşmesiyle oluşan moleküller halinde bulunurlar. Oksijenin O2 şeklinde gösterilmesinin sebebi budur. Yanı doğada iki oksijen atomu birleşerek bir oksijen molekülü oluşturur. İki atomu birbirine bağlayan çekim kuvvetine de “kimyasal bağ” denilir. Doğada normal şartlarda tek başına bir oksijen atomu bulamazsınız.

İki atomlu oksijen molekülüne atmosferin üst tabakalarında güneşten gelen ışımalar çarptığında iki atom arasındaki bağ kopabilir. Hiçbir oksijen atomu tek başına duramayacağı için ya gider başka bir oksijen molekülüne yamanarak, ya da üç tanesi birbirine yamanarak ozonu (O3) oluştururlar. Kısacası ozon gazı sadece atmosferin üst tabakalarında oluşur. Yer yüzünde ozon oluşmaz.

Kaldı ki, fosil yakıtlar yakıldığında oksijen ile birleştikleri için (Yanma denilen olay aslında yanıcı maddenin atomlarının oksijen ile birleşmesidir) ortamda zaten oksijen kıtlığı söz konusudur. Oksijen kıtlığın olan bir ortamda üç oksijen atomunun birleşerek ozon molekülü oluşmasını beklemek, RUSLARIN YAPACAĞI NÜKLEER SANTRALİ DENETLEYECEK OLAN BİZİM ELEMANLARIN BU İŞİ HAKKIYLA YAPABİLECEKLERİNİ BEKLEMEK kadar hayalperestliktir. 


necati yamaç

6 yorum:

  1. hizbul-nükleer :))))) hahahahahahahahahahahaahhahaha hahahahahahahah

    YanıtlaSil
  2. yuh olsun bunlara yahu memlekette başka adammı kalmamış. bari liselerden bi fizik öğretmeni bulsaydılar

    YanıtlaSil
  3. NÜKLEER ENERJİ PROJE UYGULAMALARI DİARE BAŞKANININ NÜKLEER ENERJİYE FRANSIZ BİR MÜLKİYE MEZUNU OLDUĞU BU ÜLKEDE BİZ BÖYLE DAHA ÇOOOOOOOK KAVŞAK GÖRÜRÜZ ALLAHIN İZNİYLE VESSELAM EL KELAM

    YanıtlaSil
  4. Yıllar önce anayasa değişiklikleri ile MAİ ve uluslararası tahkime karşı bir web sayfasında (Antimai.org) az gelişmiş ve gelişmekte olan ülke lerin bir şeydeh habersiz bürokrat ve teknokratlarını dersini iyi çalışmış abd ve gelişmiş ülke diplomatları ve DTÖ (Dünya Ticaret Örgütü) yetkililerinin kolayca kandırdığı ve etkilediği anlatılıyordu. Bence böyle bir bürokrat bilerek ABD vb tarafından isim verilerek atanması sağlanmıştır. Öbür dünyadaki cennettten ve bu dünya'da da hac topraklarını görmekten başka bir amacı olmayan insanların ayakları altından bu dünyayı ve vatanızı çalıyor ve kirleterek kendi vatanlarını koruyorlar.

    YanıtlaSil